Ansigtsformer

Ansigtsformer

Ansigtsformer er med til at bestemme din frisure.

Du har set dig selv i spejlet et utal af gange, men derfor kan det alligevel være svært selv at afgøre, hvilken kategori du hører ind under.

For at bestemme din ansigtsform, skal du tage alt håret væk fra ansigtet. Red håret stramt tilbage eller tag et tørklæde omkring håret, så kun ansigtet er synligt. Kig grundigt i spejlet og fornem formerne. Derefter er det nemmere at bestemme og beslutte sig for en frisure.

Den klassiske ovale:
Du har smal pande, brede kindben og smal hage.
Denne ansigtsform kan bære alle frisurer, korte som lange, glat som krøllet. Der er ”frit valg på alle hylder”, og du kan følge tidens trends som du lyster. Er du modig, så kast dig ud i nye frisurer så tit chancen byder sig!

Ovalt ansigtsform

Dit ansigt er æggeformet med en pande og kæbe i ca. samme bredde. Du passer til det meste og kan sagtens prøve nye frisurer ofte.

Frisurer, du skal satse på: Har du et ovalt ansigt? Tillykke! Du kan bære de fleste frisurer og kan næsten helt frit bestemme, hvad du skal satse på. Gå efter frisurer, som du føler dig godt tilpas med, kan lide og som fremhæver dine bedste sider. Krøllet, kort, langt, glat – gør det, du føler for!

Undgå: For langt pandehår kan få håret til at se tungt ud foran.

Kendte med ovalt ansigt: Natalie Portman og Jessica Alba

Rundt ansigtsform

Er dit ansigt rundt med rund hage og det bredeste punkt ved kinderne? Fremhæv skønheden i dit runde ansigt med frisurer, der fremhæver dine træk.

Du har runde, fyldige linier – rund pande, ”æblekinder” og rundt hageparti.
Det runde ansigt kræver at håret kommer op på hovedet. Opsat hår skal højt op på hovedet for at gøre ansigtet længere, det samme gør sig gældende for klipningen. Du skal for alt i verden ikke have for meget hår på siderne af ansigtet, det skal OP OP OP! Også asymmetri kan være en udmærket løsning til det runde ansigt.

Frisurer, du skal satse på: Gå efter at få dit ansigt til at virke mere aflagt ved at arbejde med frisurer, der fremhæver den øverste del af hovedet. – Hvis du har fylde på hovedet bliver silhuetten mere oval. Hvis du f.eks. skal lave en knold, så sæt den højt oppe på hovedet,

Undgå: Frisurer, der går til hagen, og glat klippet pandehår er ikke det mest velegnede til dig, da det fremhæver det runde i ansigtet.

Kendte med rundt ansigt: Drew Barrymore og Kirsten Dunst

Aflangt/rektangulære ansigtsform

Hvis dit ansigt er længere, end det er bredt, med høj pande og måske en smal hage, så klæder en frisure med ekstra bredde og volumen dig bedst.

De lange linjer i dit ansigt kan forkortes ved at bryde med tværgående snit. Pageformen kan her være en mulighed, med blødt og let pandehår og håret i siderne der svipper ind ved kindbenene for at bryde.

Frisurer, du skal satse på: Skulderlange frisurer får det aflange ansigt til at se symmetrisk ud og fremhæver det milde i dit ansigt. Sats på sideskilning og volumen øverst, livlige krøller eller en page som går til hagen er også perfekt til dig.

Undgå: For langt hår da det kan få dit ansigt til at se længere ud, end det der.

Kendte med aflangt ansigt: Sarah Jessica Parker og Liv Tyler

Firkantet ansigtsform

Hvis du har kraftige, firkantede kæbelinjer med en lidt firkantet pande, er din ansigtsform firkantet.

Du har en bred pande og et næsten lige så bredt kæbeparti.
Det firkantede ansigt skal blødes op med en frisure der bryder det skarpe af kæbelinien.
Bløde bølger eller krøller opvejer det ellers skarpe og lidt grove look som det firkantede ansigt udtrykker.

Frisurer, du skal satse på: Korte og mellemlange frisurer er mest milde mod dit ansigt. – Sideskilning med bløde krøller bløder ansigtet mere op, og hvis du vil have håret sat op, passer det godt til dit ansigt, hvis du lader nogle krøller hænge ned.

Undgå: Et skarpt pandehår og midterskilning, som er hårdt mod din ansigtsform. For langt hår og for stramme opsætninger kan også fremhæve det firkantede for meget.

Kendte med firkantet ansigt: Kate Bosworth og Demi Moore

Hjerteformet ansigtsform

Er din pande bred og bliver dit ansigt smallere nedad mod hagen? Så er dit ansigt klassisk hjerteformet.

Du har en bred pande og et lille hageparti.
Det hjerteformede ansigt har næsten lige så mange muligheder som det ovale, dog afhængig af hvor markeret hagen er. Lange længder kan være et hit, altså en frisure hvor du har hår og fylde omkring hagepartiet for at skabe balance til resten af ansigtet.
Frisurer, du skal satse på: Hvis dit ansigt er hjerteformet, skal du undgå frisurer med for meget volumen øverst på hovedet, men i stedet gå efter fylde i længderne, da det indrammer dit ansigt rigtig fint. Gå gerne efter skulderlange frisurer med krøller eller en kort bob.

Undgå: Bagudfriserede frisurer og for meget højde på hovedet.

Kendte med hjerteformet ansigt: Reese Witherspoon og Jennifer Love Hewitt

Det dråbeformet/pæreformet ansigtsform

Er din pande smal og bliver dit ansigt bredere ved kindben og kæbe? Så har du et dråbeformet ansigt.

Bredde og fylde ved tindingerne og pande vil være ideel. Dette vil hjælpe med at trække større vægt på området omkring øjnene. For extra løft tag håret om bag ørerne – det vil tilføje noget bredde til den øverste halvdel af ansigtet.

Frisurer, du skal satse på: Hvis du dit ansigt er dråbeformet, skal du undgå overdreven bølger eller krøller, disse har tendens til at udvide hage og kæbe linier. Ideelt set bør personer med dråbeformet ansigter undgå hår længere end halsudskæringen, det fremhæver kæbe bredde.

Undgå: Midterskilding